Manon


Min karakter, Manon de Montrouge, er 23 år, da historien begynder. Hun er født Marie Sophia de Bergerac, men er alle dage blevet kaldt Manon. Hendes væsentligste karaktertræk er, at hun er blevet skrubforkælet igennem hele sit liv. Hun er yngste barn af Gerard og Nadine de Bergerac. Gerard er greve af Bergerac. Hun vokser op i hælene på sin ældste bror, Robert, som hun forguder, og hans jævnaldrende, og bedste ven, Blaise, som er deres fosterbror fra Fuentor. Den mellemste bror, Maurice er Manon's plageånd gennem hele barndommen.

 

Som 15-årig bliver hun gift med den noget ældre Charles de Montrouge. Charles har fra et tidligere ægteskab tre børn, hvoraf to er ældre end Manon. De to, Georges og Mariotte, er Manon på ingen måde på god fod med. Det er hun til gengæld med den yngste, Guillaume, som er et år yngre end hende. De vokser nærmest op sammen, har de samme privatlærere og deler mange interesser (fx. ridning, jagt, poesi, litteratur, udforskning af ruiner mm). De bliver bedste venner. Charles forkæler Manon, og de har det godt sammen, indtil han dør kun 53 år gammel efter 7 års ægteskab. Der er ingen børn i ægteskabet - Manon har kun været gravid én gang - som 17-årig - men aborterede ufrivilligt efter et fald fra en hest.

 

Efter Charles' død trøster Guillaume og Manon hinanden, og forholdet udvikler sig. Forholdet er imidlertid umuligt, for i følge loven er Manon Guillaumes mor, og dén går jo ikke!

 

Manon er stadig én af mine yndlingskarakterer - hun var sådan en fornøjelse at spille, og jeg er så glad for, at hendes liv fortsatte selv efter jeg holdt op med at spille hende aktivt.


Manons journal ligger her