Min sidste vilje

Louise Greiner

aka Den Tatoverede Børnebibliotekar


Min første vilje

Oprettet 11. oktober, 2012

Sidst rettet 23. marts 2014


Jeg har valgt at skrive mine ønsker ned, så I har noget at læne jer op af dén dag jeg dør. Hvis noget andet passer jer bedre, så gør I dét – det er helt i orden. Men nedenstående er dét som jeg godt kunne tænke mig kom til at foregå.


Før døden: Jeg ønsker ikke at blive holdt kunstigt i live i længere tid. Hvis jeg får brug for maskiner til at holde mig i live resten af mit liv, så vil jeg hellere være fri. Jeg duer ikke til lænker, og at være lænket til en maskine vil være lidt af et mareridt. Så nej tak.


Ved døden: Først og fremmest har jeg givet tilladelse til at mine organer kan doneres og genbruges, så vidt det kan lade sig gøre, når jeg dør. Mit hylster er tomt til dén tid, og hvis reservedele fra mig kan garantere andre et bedre liv, så skal de have dem.


Efter døden: Jeg vil ikke begraves. Jeg vil brændes – eller allerhelst frysetørres, hvis det er muligt i Danmark til den tid. Jeg vil allerhelst spredes ude i Humleore Skov – dér hvor Kong Humles borg efter sigende lå. På den anden side af stien i forhold til Langemosen ligger nogle ruiner - noget murværk og en trappe, og resterne af en voldgrav. Dér skulle borgen have ligget. Der står måske stadig nogle af de egetræer, som min far plantede dén dag jeg blev født. Det er et dejligt område. Hvis det viser sig umuligt at sprede mig derude, så ved jeg at man kan søge om at få lov til at sprede asken til havs. Det kunne også være rigtig fint.


Jeg vil så vidt muligt gerne have at farvelfesten bliver holdt i mit eget hjem. Eller jeres hjem. Eller et sted som er hyggeligt i hvert fald. Ingen kirke, intet kapel, ingen præster eller andre religiøse skikkelser tak. Jeg ønsker ikke, at I skal begræde min død, men i stedet huske mit liv. Fortæl historier om mig, fortæl hinanden hvad I synes om mig, og hvilke ting vi havde sammen. Skulle nogen have lyst til at sige noget som alle kan høre, så slå på glasset og sig det. Jeg vil hellere have at I griner af historierne end at I græder. Men det er ok at græde. Det ville jeg nok også gøre. Server portvin og Baileys til kaffen og teen. Hvis I orker det inden så bag nogle af mine opskrifter (chocolate chip cookies, ingefærsmåkager, hindbærsnitter, den gode chokoladetrøffelkage). Eller køb noget hos bageren (men uden flødeskum…) eller hvis der er råd: kager fra La Glace! Server masser af chokolade!


Musik: Jeg kan ikke vælge en enkelt sang eller to, som er min favorit. Der er så mange. Jeg tænker mest at I har en playliste kørende i baggrunden til festen. Hent inspiration i Karl&Louise’s greatest hits (3 cd’er som Karl har brændt til mig) eller min liste over yndlingssange på Spotify. Men her er en liste over sange (ikke i prioriteret rækkefølge), som jeg i hvert fald gerne vil have med. Det er sange, der har sagt mig noget, eller som måske siger noget om mig. Hvis nogle af gæsterne har et nummer eller to, som de synes minder om mig, så sæt dem endelig på listen. Det er ikke altid mig, der skal bestemme, hvad der siger folk noget om mig. Man kan godt blive overrasket.


Agnes Obel: Riverside

A-ha: Hunting High and Low, Stay on these roads, There’s never a forever thing

Alanis Morisette: Everything, So unsexy, You owe me nothing in return, So pure

Björk: Hidden place, Play dead, Army of me, Big time sensuality

Bon Jovi: Living on a prayer, Wanted dead or alive, Never say goodbye

Depeche Mode: Goodnight lovers, Home, Free love

Dido: Hunter

Elvis vs JXL: A little less conversation ft Elvis Presley

Gasolin: Rabalderstræde, Sirenesangen

Kate Bush: Breathing, Moving, The sensual world, Under Ice + Waking the witch

Lana del Rey: Video games, Blue jeans, Born to die, You can be the boss

Madonna: Vogue

Metallica: Nothing else matters, Loverman

Pat Benetar: You better run, Treat me right

Pearl Jam: Garden

Paul McCartney: Live and let die (Guns & Roses’ udgave er også ok)

REM: Try not to breathe, Everybody hurts

Sia: Soon we’ll be found

Sting: Little wing

Sting feat. Eric Clapton: It’s probably me

Tears for fears: Shout (hvis nogen kan huske Moira og Correus gamle tekst, så syng den )

U2: One, Love Is blindness

Vaya con dios: Farewell song, Heading for a fall, Time flies

Within Temptation: Frozen, The Howling, All I need


Fra Leo Delibe’s opera Lakme: The Flower duet

Fra Prokofiev’s Romeo og Julie: Montagues and Capulets, Dance of the Knights


Til Nanna og Nikolaj:

Jeg efterlader mig næppe ret mange penge – men af dem I arver ønsker jeg, at I bruger den ene halvdel på noget fornuftigt (betale gæld af og den slags) og den anden halvdel på spas (rejser, bøger, tegneserier, god mad, chokolade mv). Og når I skal fordele mine ting, så husk, at det bare er ting. Jeg er ikke i dem. Fordel dem fornuftigt og lad endelig være med at blive uvenner over det – så hellere sælge hele bunken! Det I ikke kan bruge: sælg det, forær det væk, giv det til velgørenhed eller smid det ud. Det bedste I kan få af mig, har I allerede fået, og i rigelige mængder, nemlig min kærlighed. Det og så alle de minder vi har lavet sammen – det er min sande gave til jer. Og jeres gave til mig. Tak skal I have.